Arduino - Alapok

Mi is az Arduino?

Az Arduino egy egyszerű áramkörön és egy szoftverfejlesztő környezetén alapuló nyílt platform. Programozási nyelve a C alapokon nyugvó C++. Az eszköz célja, hogy egyszerűen és gyorsan tudjunk készíteni interaktív tárgyakat.

Típusai

Arduino/Genuino UNO
A jelenleg legszélesebb körben használt modell, 8 bites, 16 MHz-es ATmega328P processzorral. 14 digitális I/O lábbal és 32 kB flash memóriával rendelkezik.

Arduino/Genuino 101
Egy kétmagos, kis fogyasztású 32 bites, 32 MHz-es Intel Curie processzorral, Bluetooth LE támogatással rendelkező lap, ugyanazon perifériákkal, mint az UNO. Flash memóriája 192 kB méretű.





Arduino/Genuino Micro
Kisméretű, ATmega32U4 processzorral rendelkező változat, amely micro USB csatlakozóval rendelkezik és breadboardon való használatra tervezték. Beépített USB vezérlője van, ami segítségével akár egy egérként vagy billentyűként is működhet. 32 kB flash memóriája van.





Arduino/Genuino Mega 2560
Komplex projektekhez használható 54 digitális I/O és 16 analóg bemeneti lábbal. ATmega2560 processzor és 256 kB flash memória van benne.




Arduino/Genuino Zero
32 bites, nagyobb számítási teljesítményű változata az UNO-nak. Atmel SAMD21 processzor és 256 kB flash memória van benne. Előnye, hogy beépített debugger van benne.





Arduino/Genuino MKR1000
Wi-Fi támogatással ellátott, 32 bites lap, ami IoT projektekhez lett tervezve. Gyárilag működik akkumulátorról, tölti is azt USB-ről. SAMD21 és 256 kB flash memória van benne, valamint egy Wi-Fi modul és ahhoz való antenna.

Megjegyzések